ПРОВЕДЕНО ЗАГАЛЬНІ ЗБОРИ КЛАСТЕРУ ПОЛІГРАФІЧНОЇ ІНДУСТРІЇ, ВИДАВНИЦТВ ТА ЦИФРОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ «ПОЛІГРАФІЯ: ЛОГІСТИКА, СЕРВІС, ЯКІСТЬ»

НОВИНИ...

7 червня 2023 року в онлайн форматі відбулися загальні збори Кластеру поліграфічної індустрії, видавництв та цифрових технологій поліграфія: логістика, сервіс, якість. Збори пройшли під головуванням Наталі Ісаєвої, голови Кластеру.

Перед початком розгляду питань порядку денного зі вступними привітальними промовами в підтримку кластерного руху на регіональному, загальнодержавному, міжнародному рівнях виступили почесні гості заходу:

– Віктор Сергєєв, Голова Федерації організацій роботодавців Дніпропетровщини;

– Сергій Пономарьов – проектний координатор, Програма міжнародної співпраці «ReACT4UA (Застосування та імплементація Угоди про асоціацію між ЄС та Україною у сфері торгівлі) EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», замовлена Урядом Німеччини, співфінансується Європейським Союзом;

Діна Сідаш, віцепрезидентка Дніпропетровської ТПП.

Надзвичайно приємним моментом для професійної спільноти стало ознайомлення з вітальним листом від Ена Кернера, віце-президента «Естонського Союзу Інженерів» та члена консультативної ради «Міжнародного гуртка освітніх інститутів графічного, медіа технологій та менеджменту поліграфії», яких на зміг доєднатися до онлайн сесії, бо був у цей час делегатом загальних зборів ENGINEER EUROPE та представляв на такому високому рівні Союз інженерів Естонії. Так, у своєму зверненні Ен Кернер наголосив: «Діючи спільно та злагоджено, можна конкурувати з українською поліграфічною продукцією, послугами та технологіями навіть на тих світових ринках, для яких одна компанія була б надто слабкою. Тому зараз, саме час об’єднати поліграфічну промисловість України у кластер, де всі сили згуртуються у кулак, щоб підтримати боротьбу своєї країни за свободу, незалежність та перемогу! До вашого відому, я включу українську тему до порядку денного наших загальних зборів у світлі останніх атак на Каховську ГЕС. Бережіть себе та будьте у безпеці!».

Користуючись нагодою, дякуємо усім, хто вірив і вірить у нашу діяльність. Саме краща колективна та організаційна спроможність мають бути реакцією на нові виклики та глобальні зміни.

Далі, відповідно до порядку денного були розглянути питання та прийняті спільні рішення до виконання:

– Про проведення міжнародного бізнес-туру кластеру у період з 15.05.2023 по 21.05.2023 року у рамках реалізації завдань проєкту «Створення інноваційно-промислового майданчика «Professional Alternative Dnipro».

(Доповідачі: Наталя Ісаєва, Олена Юденкова; Співдоповідачі: Наталія Тимофєєва, ТОВ «Виробничо-поліграфічний комплекс «Весна», провідний технолог; Надія Черкашина, ТОВ «Роял-Принт», провідний менеджер)

– Про доєднання до Кластеру нового партнера «Еко-офіс» (Доповідач: Н. Ісаєва; Співдоповідачі: представники підприємства)

– Про затвердження Положення про Центр інноваційних витрат поліграфічної галузі Дніпропетровщини Кластеру поліграфічної індустрії, видавництв та цифрових технологій (The center of innovative costs of the printing industry of Dnipropetrovsk region of the Cluster of the printing industry, publishing houses and digital technologies) на базі науково-дослідної лабораторії лакофарбових і поліграфічних матеріалів Державного вищого навчального закладу «Український державний хіміко-технологічний університет» (ДВНЗ УДХТУ)

(Доповідач: Олена Юденкова; Співдоповідачі: Ольга Свердліковська, координатор Центру ІВ кластеру, Максим Потапчук, ментор кластеру)

Загальні збори пройшли в форматі ефективної комунікації, всі пропозиції щодо подальшого розвитку та звітності були підтримані учасниками зібрання.

Розвиток партнерства з неурядовими партнерськими організаціями та бізнес-структурами європейських країн став можливим завдяки реалізації грандового проєкту «Інноваційно-промисловий майданчик «Professional Alternative Dnipro»» у межах програми EU4Business – ініціатива Європейського Союзу, яка допомагає малим і середнім підприємствам у країнах Східного партнерства. Детальніше: www.eu4business.org.ua