ЩОДЕННИК КЛАСТЕРНОЇ ПОДОРОЖІ: РОЗШИРЮЄМО ПРИСУТНІСТЬ НА НІМЕЦЬКОМУ РИНКУ ТА ЗНАХОДИМО ПАРТНЕРІВ В ЦЬОМУ РЕГІОНІ

НОВИНИ...

Тиждень з 15 по 21 травня видався дуже активним діловим періодом для Кластеру поліграфічної індустрії, видавництв та цифрових технологій (м.Дніпро, Україна).

Безпосередньо 17 травня відбулася робоча зустріч в Вюрцбург – Koenig & Bauer (Німеччина). Кластерну команду приймав голова компанії п. Мюллер та його колеги.

Професійна спільнота працювала за планом: представлення ролі та команди КПІ ВЦТ; ознайомлення з інноваційними впровадженнями K&B; обговорення взаємних інтересів щодо відновлення української поліграфічної промисловості під час і після закінчення війни; потенційне підписання протоколу про наміри майбутньої співпраці; екскурсія виробничими потужностями K&B; нові тенденції пакувального сегмента поліграфічного ринку.

Окрім виробничих потужностей та нового демоцентру цифрової та флексотехніки на підприємстві, можна було побачити у роботі історичні та сучасні друкарські машини з широкого портфоліо найстарішого виробника друкарського обладнання у світі (понад 200 років діяльності).

Такі терміни, як Індустрія 4.0, штучний інтелект, доповнена реальність та великі дані вже кілька років у всіх на вустах. Цифрова трансформація та бізнес-моделі на основі даних відкривають шлях до безпечного майбутнього для компаній, у тому числі в поліграфічній та пакувальній промисловості. Koenig & Bauer надає партнерам корисний інструмент задля легкого орієнтування у нескінченному космосі оцифрування, співробітництва у сфері відновлення друкарської промисловості пакувальної галузі; заміну передових технологій та обгрунтування нових компетенцій у сфері цифрової та флексографічної технології.

Сьогодні другий у світі виробник друкарської техніки пропонує рішення практично всім поліграфічним ринкам світу і особливо його увага прикута до України. Компанія має намір розвивати партнерство та опановувати спільно з Кластером нові програми формування кадрового потенціалу для галузі. Хочемо навести цитату Больца-Шюнеманна: «Продукція, надрукована на машинах Koenig & Bauer, супроводжує нас щодня: від флакона з парфумами вранці, газети до сніданку, готівки, кредитних карток та різного пакування в магазинах до книг чи журналів увечері. І варто відзначити, що більшість із цих друкованих продуктів не можна замінити онлайн-ЗМІ або комп’ютерним екраном, причому потреба в них продовжує зростати. Це дозволяє з оптимізмом дивитися у наше майбутнє».